Admiterea 2024 ONLINE pentru candidații la studii superioare de licență
prin intermediul platformei unice
eadmitere.gov.md

În premieră, în anul curent, admiterea la studii superioare de licență, inclusiv la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, se va desfășura prin intermediul platformei unice eadmitere.gov.md.

Admiterea la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova va începe pe 22 iulie. Candidații la studii de licență vor putea depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două tururi:

  1. 22 – 31 iulie (sesiunea de bază) și
  2. 10 – 14 august (sesiunea suplimentară).

Rezultatele intermediare vor fi anunțate pe data de 2 august și, respectiv, 16 august. Ulterior, candidații care au fost admiși de universitate, la una sau mai multe specialități, vor face alegerea și vor depune dosarele în original. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 9 august (sesiunea de bază), și pe 20 august (sesiunea suplimentară).

Înscrierea candidaților la concursul de admitere are loc doar online, individual sau ghidat de comisia de Admitere la USARB, utilizând sistemul informațional eAdmitere care implică parcurgerea următoarelor etape:

  1. crearea unui cont cu adresa electronică disponibilă sau utilizând semnătura electronică acceptată de MPass;
  2. completarea formularului și încărcarea documentelor;
  3. selectarea universității USARB și a maximum 3 specialități;
  4. transmiterea cererii de participare la concurs;
  5. achitarea taxei de înscriere la concurs;
  6. așteptarea deciziei universității USARB.

Pentru orice detalii referitoare la admiterea în învățământul superior din țară, persoanele interesate vor putea apela la Call Centru al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova: 0 8000 5005 sau la Centrul de Consultanță al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți: 067372414 (Viber, Telegram, WhatsApp); 023152400; 023152402.

Devino ambasador al excelenței în educație alături de USARB!

Alege Universitatea aproape de tine!

Alege USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

 

Distribuie acest articol