În data de 17 septembrie, Dr. Daniel P. Funeriu – Cercetător, Ministru al educației, cercetării, tineretului și sportului în Guvernul României (2009-2012), Înalt Consilier al Uniunii Europene în Republica Moldova vine la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Excelența Sa, va avea un dialog cu studenții Universității de Stat ,,Alecu Russo”, cu genericul „Moldova Europeană – Noi suntem Europa”, o discuție despre împletirea parcursului personal cu dezvoltarea Uniunii Europene.

Discuția va avea loc marți, 17 septembrie 2024, cu începere de la ora 15:00, la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic – NORTEK, sala de conferințe 401, etajul IV.

Daniel P. Funeriu este cercetător de profesie. În 1999 obține titlul științific de doctor în chimie la Universitatea din Strasbourg sub îndrumarea lui J.- M. Lehn, Laureat al Premiului Nobel. După o perioadă de activitate în calitate de cercetător în cadrul Institutului de Cercetare Scripps din La Jolla, California, și al Institutului Național de Știință și Tehnologii Industriale Avansate din Amagasaki, Japonia, în 2006 dl. Funeriu își continuă cariera în cadrul Universității Tehnice din Munchen unde implementează un program de grant de excelență Marie Curie. În 2009 devine membru al Parlamentului European, iar în același an Ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului al României, funcție în care promovează un proces de modernizare profundă a sistemului de învățământ şi cercetării din România, prin adoptarea unei legi noi a educației, urmata de legislație în domeniul cercetării, măsurilor dure de combatere a corupției în sistemul de învățământ, precum și prin sporirea transparenței, lupta împotriva plagiatului și introducerea alocării fondurilor în domeniul cercetării în baza performanței. În perioada 2012 – 2014 este consilier cu rang de ministru al Președintelui României. Înainte de a se alătura echipei Înalților Consilieri ai UE în Republica Moldova dl. Funeriu activa în calitate de cercetător în cadrul Institutului Charles Sadron din Franța.

Distribuie acest articol