Seminar de informare privind integritatea academică

În data de 20 iunie 2024 cadrele didactice ale Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au participat la seminarul de informare privind integritatea academică, organizat de către Catedra de drept USARB în colaborare cu Centrul Național Anticorupție.

În cadrul evenimentului dna Natalia CHEPTEA, ofițer CNA în cadrul Direcției Educație Anticorupție a prezentat multiple aspecte privind integritatea, precum: etica profesională a angajaților; respectarea regimului juridic al cadourilor; conflictul de interese și favoritirmul; neadmiterea, denunțarea și tratarea influențelor necorespunzătoare; incidentele de integritate; denunțarea corupției, etc.

Dna prim-prorector Lidia PĂDUREAC a exprimat recunoștință tuturor celor implicați în promovarea valorilor morale și academice, menționând că o instituţie prestigioasă de învățământ superior, care formează specialişti de o înaltă calificare tinde cu desăvârşire la promovarea integrităţii academice precum şi la protejarea valorilor precum: onestitatea, colegialitatea, respectul reciproc, responsabilitatea, libertate academică.

Seminarul face parte din activitățile realizate în cadrul campaniei naționale lansate de către Ministerul Educație și Cercetării „Toleranță zero față de corupția în universități”. La seminarul de informare au participat circa 200 de cadre didactice USARB.

Distribuie acest articol