Astăzi, 10 octombrie, șeful Centrului de resurse pentru studenți și ghidare în carieră, Victor Grigor, a participat la activitatea de evaluare a proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă”

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în parteneriat cu Fundația „Friedrich-Ebert-Stiftung” Moldova, au desfășurat joi, 10 octombrie 2024, la Chișinău, în incinta Institutului Muncii, activitatea de evaluare a proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă”.

În cadrul activității de evaluare a proiectului, mai mulți vorbitori au comunicat diferite aspecte legate de politicile în domeniul sporirii angajabilității tinerilor pe piața muncii, printre care: Lucia Argint, șef secție Evaluare și monitorizare în învățământul general, în cadrul Direcției generale politici în învățământul general, Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Raisa Dogaru, directoare a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Daniela Munca-Aftenev, șef adjunct, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, Irina Covriga, președinte MentorMe, Violeta Vrabie, coordonatoare națională de proiect  a Organizației Internaționale a Muncii în Republica Moldova.

Precizăm că pe parcursul anului curent, cca 30 de absolvenți din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” au fost instruiți în cadrul sesiunii de informare, pentru o mai bună cunoaștere a drepturilor la locul de muncă. Activitatea a avut loc grație Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, cu suportul Fundației „Friedrich-Ebert-Stiftung” Moldova.

În cadrul proiectului au fost elaborate 6 tipuri de pliante, la tematicile ce vizează drepturile tinerilor, actualizate și editate, distribuite ca material informativ tinerilor la seminare și parților implicate. De asemenea, a fost elaborat un spot publicitar de sensibilizare în ceea ce privește riscurile la care se expun tinerii care acceptă să muncească în condiții informale.

Distribuie acest articol