Oferta de Burse DAAD la USARB

În data de 9 octombrie 2024, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, dr. Josef Sallanz, lector DAAD în Republica Moldova, a prezentat oferta de burse DAAD pentru anul universitar 2025-2026 studenților din USARB. Dr. Sallanz a adus materiale informative și a oferit consiliere cu privire la programele de burse și procesul de aplicare.

În cadrul evenimentului, studentele Arina Bleandur și Natalia Goncear, de la specialitatea Limbi străine. Limba germană și limba engleză, grupa GE41Z, beneficiare ale burselor DAAD, au împărtășit experiențele lor din Universitatea Ludwig-Maximilian din München, Universitatea G. W. Leibniz din Hannover, Germania și au răspuns la întrebările celor prezenți. Moderatoarea evenimentului a fost conf. univ., dr. Oxana Chira, șefa Catedrei de filologie engleză și germană, care de ani de zile sprijină studenții în procesul de aplicare la burse, înregistrarea la testul de limbă germană onSET și pe platforma DAAD.

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) oferă anual numeroase burse pentru studenții din Republica Moldova care doresc să participe la cursuri internaționale de vară organizate de universitățile din Germania, pentru a-și perfecționa cunoștințele de limba germană. Cei interesați pot susține testul de limba germană onSET pe 7 noiembrie 2024, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, și pot aplica ulterior la bursele DAAD. Aceste burse susțin implementarea Strategiei de internaționalizare a USARB, oferind șanse egale tuturor studenților, care studiază limba germană, să beneficieze de această oportunitate.

Distribuie acest articol