Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți este eco responsabilă
În cadrul campaniei de informare a tinerilor cu privire la importanţa colectării și sortării #DEEE-urilor și #DBA-urilor, reprezentanții MoldControl și Moldrec Group, Vitalie TOMA – Legal adviser AP MoldControl și Dumitru SOBOLEV – Manager REP ambalaje AP MoldControl, au organizat un seminar instructiv-educativ pentru elevii Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți.
Prin intermediul acestui proiect, Asociația Patronală ,,Moldcontrol,, și Compania Moldrec și-au propus să trezească simțul responsabilității, atât în rândul elevilor, cât și al angajaților și părinților, colectând deșeurile electrice și electronice pentru a fi reciclate și a nu fi aruncate în natură. MoldControl MOLDREC Agenția de Mediu
Cu această ocazie, instituția noastră a primit în gestiune o boxă de colectare a DEEE și DBA.
Boxa destinată colectării deşeurilor de echipamente electrice si electronice, deșeuri de baterii și acumulatori va fi amplasată în holul instituției. Încurajăm de la mic la mare să dea dovadă de eco-responsabilitate și să nu mai păstraţi acasă bateriile uzate, cablurile şi tehnica veche ori stricată, dar să vă debarasați de ea eco-raţional şi să le depozitați în aceste suporturi sigure pentru mediu şi om !
Pentru iniţiativă şi implicare în cadrul Campaniei Azaleya AP MoldControl și Eco Forum Internațional Azaleya, 13 elevi din cadrul Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă”, ghidați de profesorii de geografie, s-au ales cu premii și diplome.
Ne mândrim cu acești elevi şi încurajăm toate instituțiile de învăţământ din ţară să se implice în astfel de acţiuni.
DEEE înseamnă toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză: frigider, fier de călcat, mașină de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc.
Acestea conțin substanțe toxice extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană. Spre deosebire de deșeurile menajere, acestea au un efect negativ de 10 ori mai mare asupra naturii, iar reducerea potențialului risc de poluare depinde de modul în care orice persoană știe cum să procedeze cu electrocasnicele vechi.
Aruncăm electronicele și bateriile în coșurile de reciclare special amenajate. De exemplu – pe Harta punctelor de colectare a e-deșeurilor puteți găsi cea mai apropiată locație pentru a depozita corect e-Deșeurile de dimensiuni mici, medii și mari cum ar fi: telefoane mobile, baterii, ceasuri electronice, monitoare, tablete, jucării electronice, aspiratoare, TV, etc.
Te îndemnăm să predai la reciclare dispozitivele electrice și electronice, puncte de colectare în toată țara : https://www.moldcontrol.md/ro/puncte-de-colectare