Atelier de prezentare a noilor concursuri de proiecte de cercetare – 2024!

În data de 16 septembrie 2024, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, Oficiul Național Orizont Europa, în parteneriat cu administrația USARB, au promovat un Atelier de informare și consultanță axat pe prezentarea noilor concursuri de proiecte de cercetare – 2024. 

Doamna Rector Natalia Gașițoi a salutat participanții la eveniment, a scos în evidență semnificația implicării cercetătorilor USARB în proiecte de cercetare și în Programul Orizont Europa și a adresat un mesaj de gratitudine organizatorilor.

Colaboratorii USARB au primit informații utile referitor la:

  • concursul Proiecte pentru dezvoltarea capacităților de participare la Programul Orizont Europa pentru anul 2025”;
  • concursul „Proiecte complexe bilaterale cu Republica Moldova”;
  • concursul „BiodivTransform” în cadrul Parteneriatului European Biodiversa+;
  • concursul „Apa pentru economia circulară” în cadrul Parteneriatului European Water4All.

Reprezentanții comunității academice a USARB au fost încurajați să beneficieze de oportunitățile de acesare a fondurilor de cercetare.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare și ai Oficiului Național Orizont Europa, au scos în evidență posibilitatea organizării ședințelor informative privind experiența de scriere de proiecte”.

Menționăm că la începutul anului 2024, a fost aprobat de Comisia Europeană ultimul program de activitate din cadrul Orizont Europa, prevăzut pentru anii 2025-2027, ceea ce denotă lansarea competițiilor pe ultimele pachete de lucru din cadrul acestui program.

Evenimentul organizat  urmărește sporirea capacităților organizațiilor publice de cercetare din domeniul cercetării și inovării și creșterea ratei de participare a RM în proiecte de cercetare internaționale și în Programul Orizont Europa.

Distribuie acest articol