.

A doua săptămână de formare de formatori în Inginerie Mecanică în cadrul proiectului NeedEDU4.0

Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit, în perioada 28-31 octombrie 2024, a doua săptămână de formare de formatori în Inginerie Mecanică în cadrul proiectului NeedEDU4.0 „Îmbunătățirea educației în inginerie mecanică în Moldova pentru Industria 4.0 / Enhancing Mechanical Engineering Education in Moldova for Industry 4.0, acord de grant 101128623, ERASMUS-EDU-2023-CBHE-STRAND-2, finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+.

A doua rundă de instruiri a fost dedicată domeniilor Python I și Python II. Instruirea a fost realizată sub coordonarea domnului Tobias Focks de la Universitatea RWTH Aachen, Germania.

Participanții au avut oportunitatea de a identifica tematici esențiale care vor fi incluse în viitorul program interuniversitar de master în Inginerie Mecanică, care va fi dezvoltat în cadrul proiectului NeedEDU4.0.

La sesiunile de instruire au participat cadre didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, membrii deplini ai proiectului NeedEDU4.0.

Scopul instruirii rezidă în asigurarea compatibilității structurii programului de formare de formatori (TOT) cu viitorul program de master interuniversitar, contribuind atât la dezvoltarea programului comun, cât și la consolidarea competențelor didactice ale participanților.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către următorii membri de proiect:

  • Vitalie BEȘLIU, dr., conf. univ., șef al Catedrei de științe fizice și inginerești;
  • Alexandr OJEGOV, dr., conf. univ., Catedra de științe fizice și inginerești;
  • Alexandru BALANICI, dr., conf. univ., șef al Catedrei de științe fizice și inginerești;
  • Vladislav RUSNAC, dr., conf. univ., Catedra de științe fizice și inginerești.

Mai multe detalii despre proiectul NeedEDU4.0 găsiți pe site-ul oficial al proiectului – https://neededu.utm.md/   și pe pagina NeedEDU4.0 a USARB – https://usarb.md/neededu4-0/

 

 

Distribuie acest articol