Vă invităm la film și la discuții despre judecători și justiție

Centrul de Resurse Juridice din Moldova și Expert Forum România invită studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți la proiecția filmului „Privind în suflet” – judecătorii despre profesia loc și despre ei înșiși.

Proiecția filmului va avea loc în data de 12 februarie a.c., în sala 558, ora 13:10.

Intrare liberă.

Proiecția filmului va fi urmată de discuții informale dintre participați și experți cu privire la dilemele profesionale ale magistraților.

Filmul este prezentat în cadrul proiectului „Dileme etice în sistemul judiciar al Republicii Moldova” implementat de Centru de Resurse Juridice din Moldova și Expert Forum România și sprijinit financiar de Ambasada Olandei în cadrul programului MATRA.

Scurtmetrajul „Privind în suflet” este proiectat în principalele centre universitare din Moldova – la Chișinău, Bălți și Cahul, pe parcursul lunii februarie.

Despre film. În 2009, jurnalistul de origine olandeză Coen Vebraak a creat proiectul „Kijken in de ziel” („Gazing into the soul”/ „Privind în suflet”) – o serie de scurtmetraje în care publicistul intervievează importanți reprezentanți ai diferitor profesii despre munca și viața lor personală: psihiatri, jurnaliști, doctori, politicieni și magistrați. În seria de filme dedicată judecătorilor, Coen Vebraak, discută cu 12 magistrați olandezi, despre profesia lor și despre ei înșiși, în șase episoade tematice: Ocrotitorii legii, Îndoiala, Pedeapsa, Suspectul, Opinia publică și Judecătorii.

Distribuie acest articol