USARB se implică în proiecte de dezvoltare locală, susținute de Franța

Aspecte ale cooperării dintre Ambasada Franței în Moldova și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) au fost discutate, la 6 decembrie, de Martine Zejgman, atașatul pentru cooperare al misiunii diplomatice franceze, și Rectoratul Universității.

Martine Zejgman a discutat cu rectorul USARB, prof. univ., dr. hab. Ion Gagim și conf. univ., dr. Nelli Amarfii-Railean, prorector pentru relații internaționale, în contextul implicării Universității din Bălți în proiecte susținute de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și Ambasada Franței.

Între altele, în cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul privind aportul pe care ar putea să-l aibă USARB în asigurarea formării continue a persoanelor implicate în proiecte de dezvoltare locală, în special, în cele axate pe dezvoltarea turismului rural. În context, s-a discutat pe exemplul unui astfel de proiect derulat în prezent de Consiliul Raional Sângerei.

Proiectul de la Sângerei, cu dirata de un an, își propune, între altele, valorificarea potențialului turistic al raionului și stabilirea relațiilor de colaborare între Universitate și mediul social-economic din raion.

Rectorul Ion Gagim a menționat că Universitatea din Bălți este deschisă să se implice în astfel de proiecte. Rectorul și-a exprimat speranța că pe viitor vor exista oportunități de cooperare a USARB cu Ambasada Franței și pe alte dimensiuni.

La întrevedere a participat și Claudia Vișan, reprezentantă a

. Ea a menționat că Agenția este deschisă să sprijine procesele de angajare și integrare profesională a tinerilor specialiști, dar și universitățile, în calitatea lor de actori ai dezvoltării locale.

Distribuie acest articol