Un important scriitor din Austria și-a prezentat ultimul său roman la Universitatea din Bălți 

Unul dintre cei mai apreciați scriitori austrieci ai momentului Franzobel (pseudonimul lui Stefan Griebl) și-a prezentat la 21 martie a.c., în incinta Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, ultimul său roman „Das Floß der Medusa” („Pluta Meduzei”) – considerat o lucrare de succes în spațiul european.

La lecturile austriece de la USARB au participat profesori universitari și studenți de la specialitatea germană-engleză.

Lect. univ., Ecaterina Niculcea, a făcut o trecere în revistă a romanului „Das Floß der Medusa”, iar studentele Ecaterina Gârlea, Cătălina Trocin și Cristina Cucoș au făcut o serie de referințe pe marginea operei scriitorului.

La rândul său, Franzobel a citit în fața publicului universitar fragmente din romanul „Das Floß der Medusa”.

Romanul numără 500 de pagini și abordează tema canibalismului. După cum a mărturisit scriitorul la Bălți, pentru scrierea lucrării a avut nevoie de trei ani.

Evenimentul a fost moderat de pro-decanul Facultății de Litere, lect. univ., dr. Oxana Chira și Ivan Pilchin. La lecturile austrice de la USARB a participat și Thomas Kloiber, directorul Forumulul Cultural Austriac din București.

Prezentarea cărții la USARB este parte a unui turneu literar în Moldova a lui Franzobel, organizat de Ambasada Austriei la Chișinău.

Franzobel, 51 de ani, este unul dintre cei mai importanți scriitori austrieci ai momentului. Anul trecut, Franzobel, exponent al curentului post-modernist, a obținut Premiul Bavarez de Carte pentru romanul „Das Floß der Medusa” și a fost nominalizat pe lista scurtă la Premiul German de Carte.

Distribuie acest articol