Autoguvernarea Studențească a USARB a lansat o campanie socială de Paști

La Universitatea din Bălți a fosta lansată, în data de 26 martie a.c., campania socială „Iepuraş de Paşti din casă în casă”. Este o inițiativă a Autoguvernării Studenţeşti USARB în cadrul căreia vor fi colectate fonduri și cadouri pentru familiile cu mulți copii, precum și pentru discipolii unor centre comunitare din oraşul Bălţi, raioanele Glodeni, Făleşti şi Râşcani.

Timp de două săptămâni (ultima săptămână din martie și prima din aprilie), vor fi colectate jucării, rechizite, hăinuţe şi bani. Toți doritorii de face viața mai luminată în zilele sărbătorilor pascale sunt așteptați zilnic în sala 409, corpul 4 a Universității, între ora 08:00 și 17:00.

Prima donaţie a fost făcută de către o studentă chiar în momentul lansării companiei.

În cadrul lansării campaniei „Iepuraş de Paşti din casă în casă”, preşedintele Autoguvernării Studenţeşti, Victor Grigor, a spus că inițiativa va viza în special copiii de la Şcoala-internat pentru copii nevăzători şi slabvăzători şi ai Centrului „Socium” din Bălţi.

„Ne propunem să colectăm şi o sumă de bani cu care să reușim să schimbăm măcar un geam din sala de activităţi a Centrului Comunitar de Sănătate Mintală”, a precizat Victor Grigor.

Prim-prorectorul pentru activitatea didactica, conf. univ., dr., Natalia Gaşiţoi a menționat că, prin campania respectivă, „vrem aducem un pic de căldură, un pic de dragoste acestor copii din partea studenţilor şi cadrelor didactice”.

La lansarea campaniei „Iepuraş de Paşti din casă în casă” au participat studenți și cadre didactice de la Universitatea din Bălți.

Autoguvernarea Studenţească a USARB a organizat și anterior diverse campanii sociale adresate comunității din regiunea de nord a țării.

Distribuie acest articol