Dezbaterile publice ale celor patru pretendenți la funcția de rector al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) – conf. univ. dr. hab., Eduard Boișteanu; conf. univ., dr. Natalia Gașițoi; conf. univ. dr., Gheorghe Neagu și prof. unif. dr. hab. Pavel Topală – au avut loc în după amiaza zilei de 26 martie.

Dezbaterile, care au fost organizate de Consiliul de Dezvoltare Strategică Instituțională (CDSI) a USARB, au durat mai bine de trei ore. Evenimentul a fost moderat de conf. univ. dr., Mariana Morari, secretar al CDSI, la dezbateri fiind prezent și președintele CDSI, Marin Ciobanu, precum și vicepreședintele acestei structuri – Ion Bodrug.

Desfășurătorul dezbaterilor a inclus, în ordinea stabilită, autoprezentări ale celor patru candidați; prezentarea programelor manageriale; o sesiune de întrebări reciproce; o rundă de pledoarii ale susținătorilor candidaților și o rundă de întrebări-răspunsuri – interacțiunea candidaților cu publicul din sala de dezbateri.

Primul tur de scrutin pentru alegerea noului rector va avea loc la 30 martie a.c.

Funcția de rector al USARB a devenit vacantă după ce, la începutul lunii februarie a.c., a demisionat din funcție prof. univ., dr. hab., Ion Gagim.

* Dosarele celor patru candidați la funcția de rector pot fi accesate pe site-ul oficial al Universității, în meniul Noutățile CDSI.

 

Distribuie acest articol