Festivalului de film polonez „CinePOLSKA” a fost deschis la 30 martie la Universitatea din Bălți. Cele trei filme din cadrul evenimentului sunt prezentate în perioada 30 martie-1 aprilie a.c.

Festivalul „CinePOLSKA” la USARB a ajuns la a patra ediție.

În cadrul deschiderii evenimentului, profesoara universitară de limba polonă, Kinga Piatkowska, a mulțumit celor prezenți pentru interesul manifestat, precum și pentru sprijinul acordat de Casa Poloneză.

Proiecțiile au loc în sala de conferințe a Bibliotecii Științifice USARB. Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea va fi liberă.

În cadrul Festivalului sunt prezentate cele mai interesante filme poloneze, premiate în Polonia și peste hotare. Organizatorul festivalului este Institutul Polonez din București și USARB.

În prima zi a Festivalului a fost prezentată pelicula „IMAGINEA DE APOI” / Powidoki (regia: Andrzej Wajda). La 31 martie – „GRĂDINA SPERANȚEI” / Azyl (regia: Niki Caro) și la 1 aprilie – „MARIA SKŁODOWSKA-CURIE. CURAJUL DE A CUNOAȘTE / Maria Skłodowska-Curie” (regia: Marie Nöelle).

Organizatorul Festivalului este Institutul Polonez din București, în colaborare cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Distribuie acest articol