STUDENȚII BĂLȚENI INTERESAȚI DE JURNALISMUMUL DE MEDIU

Timp de 3 zile (24-26 mai), un grup de tineri de la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, mun. Edineț și or. Cernăuți au participat la o Tabără Media. Viitori jurnaliști și pedagogi în biologie și geografie s-au întâlnit în cadrul proiectului „ Prin intermediul unui transport durabil către un mediu curat”. Liceeni și studenți s-au implicat activ în cunoașterea jurnalismului de mediu prin asimilarea tehnicilor, canalelor și instrumentelor de piar, prezentate de Cătălina Molodoi, trainer ai Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic. 

Poluarea aerului este o probleme acută în întreaga lume. Această Tabără media a venit în ajutor celor care doresc să ocrotească natura , cu soluții viabile. Cei, peste 20 de tineri au aflat despre impactul transportul auto asupra mediului și importanța mediatizării și implicării mass-media în informarea populației asupra problemelor de interes public. Natalia Zvariș , jurnalist al ziarului Nord Info, Elena Prisăcari, jurnalistă, Alina Reșetnicov, președinte A. O. AREAP și Constantin Cojocaru, primar de Edineț au invitat tinerii la discuții și au împărtășit propria experiență din domeniul jurnalistic și administrativ. 

Organizatorii evenimentului au fost A. O. Asociația Raională de Educare a Adulților din Prutului de Sus împreună cu primăria municipiului Edineț, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina, fințat de UE. Participanții au primit certificate de participare și urmează să puie în practică totul ce au acumulat.

Galerie foto – aici

Distribuie acest articol