Ziua profesională a avocatului marcată în USARB

În data de 9 septembrie în incinta Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a avut loc festivitatea dedicată Zilei profesionale a avocatului. Reprezentanții Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, administrația Facultății de Drept și Științe sociale, membrii echipei de implementare a proiectului HRLAW USARB, au fost felicitate de către Președintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova Emanoil PLOȘNIȚA, de decanul Baroului de avocaţi Bălţi-Nord, Boris LICHII, de avocații din zona de nord a țării.

Valentina Pritcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, dr., conf. univ., Vitalie Rusu, decanul Facultății de Drept și Științe sociale, Inna Odinokaia, șefa Catedrei de drept, conf. univ., dr. au salutat oaspeții, au valorificat colaborarea cu specilaiștii din sistem, menționând impactul parteneriatului pentru consolidarea calității pregătirii specialiștilor.   

A fost prezentat proiectul European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova (HRLAW), Reference number: 573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP, partenrii de proiect, obiectivele, finalitățile. Participanții la eveniment s-au arătat interesați de programul de studii de masterat în Drepturile Omului, de Oficiul Ombustmanului studențesc ca parte a acestui proiect.

Patru membri ai echipei USARB de implementare a proiectului European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova (HRLAW), Reference number: 573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP au primit  diplome de onoare din partea Uniunii avocaților din Republica Moldova.

Proiectul Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova (HRLAW) No.573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP (2016-3090) este finanțat de programului european ERASMUS + , în urma concursului organizat de EACEA, selecția 2016. Proiectul a fost conceput de un grup de inițiativă din mai multe universități din UE și parteneriatul estic și aplicat din partea USARB de către doamna dr., conf. univ. Valentina PRIȚCAN.

Liderul de proiect este Universitatea de Tehnologii din Tallin, Estonia – https://www.ttu.ee/en/

Mai multe detalii despre proiectul HRLAW găsiți la: https://hrlaw.eu.org/

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

 

Distribuie acest articol