EVENIMENTUL „ȘI EU SUNT ERASMUS+” ÎN USARB

Oficiul Național Erasmus+ Moldova (NEO) a facilitat organizarea în USARB în data de 16 octombire 2018 a evenimentului „Și eu sunt Erasmus+” din campania națională „Information day”, dedicat studenților.

La eveniment au fost invitați studenții care doresc să beneficieze de oportunități de studii, stagii de practică și activități dedicate tinerilor, susținute de programul Uniunii Europene Erasmus+, dar și Alumni care au împărtășit experiențele de mobilitate Erasmus+ în diferite țări europene.

Claudia MELINTE, director al Oficiului Naţional Erasmus+ a oferit informații practice privind oportunitățile pe care studenții din Republica Moldova le pot accesa în cadrul Erasmus+.

Studenții Alumni Erasmus plus, USARB au prezentat experiențe inedite din Mobilitățile Internaționale de Credite (ICM):

Universitatea din Volda, Norvegia

  • Alina ANDRIUTA
  • Crina RATZ
  • Eugenia STRUNGAR
  • Anastasia VIRTOS

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, România

  • Ghinda Cristina

Universitatea din Almeria, Spania

  • Daria COVALENCO

Universitatea din Pitești, România

  • Ana PLOTNICU

Claudia MELINTE, director al Oficiului Naţional Erasmus+ a oferit informații practice privind oportunitățile pe care studenții din Republica Moldova le pot accesa în cadrul Erasmus+.

Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale a prezentat studenților bursele disponibile pentru USARB și a punctat rigorile de depunere a dosarelor.

Echipa Oficiului Național Erasmus+ a prezentat ,,Mobilitățile Internaționale de Credite” (ICM) și Programele comune de masterat Erasmus Mundus (EMJMD), iar ,,Acțiunea Tineret și Voluntariat în Erasmus+ a fost prezentată de Alexandra ISAICUL, Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova.

Studenții au susținut un Quick test cu genericul ,, Oportunitățile ERASMUS+” pentru studenți” și au luat premii din partea echipei NEO.

Mai multe detalii de la eveniment găsiți aici

Distribuie acest articol