Vizită de studiu la UNINETTUNO

În perioada 22 – 26 octombrie 2019, în cadrul Proiectului Erasmus+ „Licence, Master professionnels pour le développement, l’administration, la gestion, la protection des systèmes et réseaux informatiques dans les entreprises en Moldavie, au Kazakhstan, au Vietnam” s-a realizat o vizită de studiu la Universitatea UNINETTUNO din Roma.

Reprezentanți ai patru universități din Republica Moldova au studiat metodele și tehnicile aplicate în procesul de predare/învățare. Deoarece Universitatea UNINETTUNO oferă doar cursuri la distanță, în cadrul acestei universități este elaborată o metodică de aplicare a secvențelor video în procesul de instruire a studenților în cadrul cursurilor. În cadrul acestei vizite au fost  prezentate metodicile și tehnicile de înregistrare și redactare a secvențelor video, membrii proiectului  au participat la înregistrarea unei lecții ca profesor și au asistat ca operator la înregistrarea lecțiilor colegiilor de la UTM, USM și ASEM. În cadrul seminarelor promovate de profesorii Universității UNINETTUNO au fost descrise cerințele înaintate față de lecțiile video în cadrul acestei universități, au fost prezentate platforma de instruire orientată spre utilizarea secvențelor video și un mediu virtual pentru studenți în care ei pot ”vizita” universitatea și participa la lecții, discuții etc.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată de dr., conf. univ., membru de implementare a proiectului LMPI – Eugeniu Cabac.

Distribuie acest articol