Sistemul judiciar federal și statal al SUA explorat de studenții

Facultății de Drept și Științe sociale

În data de 16.11.2018, studenții și cadrele didactice din cadrul Facultății de Drept și Științe sociale au asistat la lecția publică An Overview of the US Federal Court System susținută de Dan Aaron POLSTER, judecator la Curtea Districtului de nord al Statului Ohio (SUA) și Eduardo ROBRENO, judecător la Curtea pentru Districtul de est al statului Pensilvania (SUA).

Vizita a fost coordonată de Kevin LANIGAN, consilier superior pe justiție, Secția justiție penală și aplicarea legii din cadrul Ambasadei SUA din Republica Moldova.

Judecătorul Dan Aaron POLSTER, a absolvit Colegiul Harvard (1972) și școala de Drept a Universității Harward (1976), activând pînă la numirea în funcție de judecător federal în 1998 în calitate de procuror federal 22 de ani.

Judecătorul Eduardo ROBRENO, a absolvit Facultatea de istorie a Universității de Stat Westfield, a studiat la Universitatea Massachusetts din Amherst și a absolvit Școala de drept Rutgers, Camden, New Jersey. Între anii 1978-1981 a activat în calitate de procuror în cadrul Direcției Antitrust, Departamentul de Justiție al SUA și în calitate de adjunct special al Procurorulul șef de district. Între 1982-1992 a practicat avocatura în Philadelphia, Pensylvania, devenind partener în cadrul unei mari firme de avocatură. În 1992 dl Robreno a fost numit judecător al Statelor Unite ale Americii.

În cadrul lecției publice au fost dezbătute subiecte privind: sistemul judiciar federal și statal al SUA; responsabilitățile judecătorilor federali; problemele cu care se confruntă sistemul de justiție american, precum si alte subiecte de interes comun. 

Oaspeții au avut o întrevedre și cu administrația Facultății de Drept și Științe sociale – decanul facultății Vitalie RUSU, conf.univ., dr., și Ina ODINOKAIA, șefa Catedrei de drept, conf. univ., dr.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.

Distribuie acest articol