Facultatea de Drept și Științe Sociale

promovează „Viața fără Violență în Familie“

În data de 26 noiembrie 2018, în sala 558, Catedra de Drept a Facultății de Drept și Științe Sociale, a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți a organizat Conferința științifică studențească cu genericul „Abordarea teoretico-practică privind eradicarea fenomenului violenței domestice“, moderată de lect. univ., dr. Ludmila ȚARANU.

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor a constituit prilejul desfășurării conferinței, iar scopul acesteia a fost axat pe consolidarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi modelarea atitudinilor necesare studenților în vederea aplicării practice a materiilor expuse în conținutul prezentărilor.

Este salutabil faptul că Asociația Obștească „Onoarea și Drepturile Femeii Contemporane”, care își desfășoară activitatea în mun. Bălți, a răspuns invitației la eveniment. Dna Tatiana CRUȘEVAN, trainer în cadrul asociației, a ținut un raport despre misiunea, obiectivele și activitățile acesteia privind lucrul cu femeile victime, copiii lor şi agresorii.

La prezentarea comunicărilor s-a ținut cont atât de ultimele evoluţii legislative în domeniul violenței domestice, cât și de utilitatea informațiilor relatate. Faptul explică participarea la prezenta conferință a studenților care își fac studiile la specialitățile: Drept; Istorie și educație civic; Asistență socială, Finanțe și bănci.

Discuțiile au fost centrate pe următoarele subiecte: trauma și nevoile victimei violenței în familie; capacitățile de reacționare a Poliției la cazurile de violență; copilul – cea mai fragilă victimă a violenţei domestice; capacitatea ONG-urilor din Republica Moldova în domeniul combaterii violenței în familie asupra femeilor și copiilor etc.

Toți participanții la eveniment au fost apreciați cu diplome, fiind invitați să i-a parte și la alte conferințe în domeniu.

Mai multe detalii de la eveniment găsiți aici

Distribuie acest articol