Ziua Sportivului marcată la USARB

Un eveniment de amploare a avut loc marți, 4 decembrie 2018, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Ziua Sportivului a fost organizată de Secția de educație fizică a universității, având ca scop, evaluarea și premierea succeselor sportivilor pe întreg parcursul anului universitar 2018. Evenimentul a fost deschis și moderat de Șeful Secției de educație fizică, Alexandru Morari, lector  univ., Lucrător Emerit în domeniul culturii fizice și a sportului din R. Moldova. Activitatea s-a desfășurat în sala sportivă a universității, cu participarea Șefei Secției Sport a Primăriei Municipiului Bălți, a decanilor facultăților, șefilor de catedră, Autoguvernării Studențești și a studenților de la diferite facultăți.

La totalizarea anului sportiv 2018, cu un mesaj de felicitare s-a adresat către studenții premiați, rectorul USARB, Natalia Gașițoi, conf. univ. dr., urându-le victorii meritate și noi succese în competițiile sportive universitare, dar și internaționale.

Pentru implicarea și participarea la diferite competiții sportive au fost premiați cei mai buni studenți. Conducerea universității i-a distins cu cadouri, medalii și diplome de merit.                                

  1. Nicolai Tamazlîcaru, Facultatea de Drept și Științe Sociale, locul I, Campionatul R. Moldova la kikcboxing, premiant la Turnee Internaționale (România, Bielorusia).
  2. Nicolai Piruțchi, Facultatea de Drept și Științe Sociale, locul II, Campionatul R. Moldova la kikcboxing, premiat la Turnee Internaționale (Polonia, România, Ucraina).
  3. Alexandru Carasiov, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, locul III, Campionatul Republican Universitar la șah.
  4. Artiom Maslov, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, locul III, Campionatul Republican Universitar la șah.
  5. 5.Dmitri Slabari, Facultatea de Litere, locul III, Campionatul Republican Universitar la șah.
  6. Aliona Ioniță, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, locul III, Campionatul Republican Universitar la șah.

Totalurile desfășurării Spartachiadei LXV a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți proiectează următorul clasament:

Fete:

Locul I – Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului

Locul II – Facultatea de Litere

Locul III – Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte

Locul IV – Facultatea de Drept și Științe Sociale

Băieți:

Locul I – Facultatea de Drept și Științe Sociale

Locul II – Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului

Locul III – Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte

Locul IV – Facultatea de Litere.

În final a fost arborat drapelul R. Moldova, dedicat inaugurării următoarei Spartachiade. Zilele Sportivului au devenit deja o tradiție așteptată în mediul studențesc a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, care, sperăm, să înscrie o continuitate de durată.   

Mai multe detalii de la eveniment găsiți aici

 
Distribuie acest articol