ȘCOALA INTERNAȚIONALĂ DE DIPLOMAȚIE PUBLICĂ A ȚĂRILOR CSI

DIN AGVERAN (ARMENIA)

În perioada  25 noiembrie – 1 decembrie 2018 în Agveran (Armenia) și-a desfășurat lucrările Școala Internațională de Diplomație Publică a țărilor CSI,  organizată de Centrul de tineret Serund din Armenia cu suportul financiar al Fondului Ambasadei Federației Ruse și a Centrului rus de știință și cultură din Erevan și Ghiumri. Evenimentul, aflat la a II-a ediție, a fost destinat pregătirii funcționarilor publici, specialiștilor și experților din domeniul economiei, culturii, jurisprudenței, psihologiei,  jurnalismului etc. din spațiul post-sovietic, interesați de subiectul diplomaţie şi relaţii internaţionale, precum și de diversele forme de diplomaţie practicate actualmente.

USARB a fost reprezentat la acest eveniment de către Lilia Trinca, decanul Facultății de Litere, Olga Jacota-Dragan, prodecanul Facultății de Drept, și Mihaela Jumiga, studentă (ciclul II, Facultataea de Drept). Activitatea Scolii Internaționale de Diplomație Publică s-a axat pe aspectele relevante ale diplomației moderne și s-a desfășurat sub formă de seminarii si workshopuri, susținute de experți internaționali, având o tematică variată: Retorică și polemică, cultura ca instrument eficient de soft power, tehnici de formatare a opiniei publice, diplomația informală etc. Or diplomaţia reprezintă un instrument care are ca scop nu numai realizarea obiectivelor de interes naţional, dar şi, pe un plan mai larg, menţinerea deschisă a canalelor de comunicare, în vederea  găsirii de soluţii durabile pentru eventualele dispute și conflicte.

Colaboratorii USARB au rămas satisfăcuți  de şansa de a se implica într-un proiect inovativ, relevând posibilitatea realizării transferului activității de zi cu zi  către alte dominante, extrem de utile în procesul de gestionare și administrare, precum și a dezvoltării personale.

Rezultate și impact așteptat:

  • promovarea vizibilității internaționale a USARB;
  • dezvoltarea abilităților în comunicarea internațională și gestionarea eventualelor conflicte;
  • elaborarea concepției și a metodologiei de cooperare eficientă.

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

 

Distribuie acest articol