Un nou proiect implementat de Centrul Educațional Pro Didactica cu implicarea USARB

O sesiune Focusgrup privind educaţia interculturală a avut loc în data de 3 decembrie, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB). La eveniment, organizat de Centrul Educațional Pro Didactica, în colaborare cu Catedra de Științe ale Educației, au participat reprezentanți ai personalului didactic și administrativ al USARB.

Proiectul Promovarea şi dezvoltarea educaţiei interculturale (EIC) în formarea iniţială a cadrelor didactice va aborda problemele cu care se confruntă studenții, viitori profesori, din 3 universități. În prezent, există atât necesitatea, cât și  deschiderea instituțiilor de învățământ superior de a iniția/dezvolta un curs universitar (obligatoriu sau la alegere) în domeniul educației interculturale, în vederea abilitării tinerilor pentru aprecierea diversității, a îmbunătăţirii și valorificării avantajelor comunicării interculturale.

Coordonator institutional al proiectului: Tatiana ȘOVA, șef Catedră științe ale educației.

Finanţator: Fundaţia pentru copii Pestalozzi, Elveția.

Perioada de implementare: iunie  2018 – decembrie  2020

Mai multe detalii despre proiect găsiți la:

 https://prodidactica.md/portfolio/promovarea-si-dezvoltarea-educatiei-interculturale-in-formarea-initiala-a-cadrelor-didactice/

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

Distribuie acest articol