STAGII DE PRACTICĂ LA DEPARTAMENTUL DE RELAŢII INTERNAŢIONALE

    În perioada 19.11.18-14.12.18 studenții Facultății de Litere a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi au realizat stagii de practică (traducere) la Departamentul de Relaţii internaţionale al USARB.

Stagiul a oferit oportunități de descoperire a secretelor meseriei de traducător și de învățare a noilor lucruri despre complexitatea limbilor engleză și franceză. Fiecare traducere a fost o provocare și o nouă experiență pentru studenți.

Studenții au explorat aria diversă de activitate a Departamentului de Relaţii internaţionale, fiind ghidați de doamna prorector pentru Activitatea ştiinţifică şi Relaţii internaţionale Valentina PRIŢCAN şi Cristina GHINDA,  metodist.  Stagiarii au explorat noi modalităţi de distribuire a sarcinilor, de supervizare şi monitorizare a activităţilor etc.

Suplimentar, studenții au participat la Seminarul de informare referitor la procesul de aplicare la mobilități internaționale creditate, oferite de programului european Erasmus+ și alte evenimente organizate de DRI.

Foto aici

Distribuie acest articol