Vizită de studiu la Universitatea de Tehnologii din Talin în cadrul proiectului HRLAW

Reprezentanții universităților din Ukraina și Moldova, membre ale consorțiului proiectului HRLAW European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova No. 573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP (2016-3090) din cadrul programului Erasmus +, au realizat în perioada 11-14 decembrie 2018 o vizită de srudiu la Universitatea de Tehnologii din Talin (Estonia).

Personalul academic din universitățile din Ukraina și Moldova au avut excelenta ocazie de a se întâlni cu colegii din Estonia și Suedia pentru a analiza politicile univeristare cu privire la respectarea drepturilor  omului, analiza unităților de curs/curricula privind Drepturile Omului din universitățile gazdă.

Vizita de studiu a presupus participarea la ore și sesiuni de documentare, explorarea programelor de drept dezvoltate în TTU, familiarizarea cu politicile de integritate academică și de cercetare, analiza acțiunilor de asigurare a calității pentru studii juridice. Suplimentar, s-a ajustat planul de lucru al proiectului HRLW pentru anul final.

USARB a fost rerezentată la eveniment de Ion DĂNOI, dr., conf. univ.

Proiectul Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova (HRLAW) No.573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP (2016-3090) este finanțat de programului european ERASMUS + , în urma concursului organizat de EACEA, selecția 2016. Proiectul a fost conceput de un grup de inițiativă din mai multe universități din UE și parteneriatul estic și coordonat la nivel de USARB de către doamna dr., conf. univ. Valentina PRIȚCAN.

Liderul de proiect este Universitatea de Tehnologii din Tallin, Estonia – https://www.ttu.ee/en/

Mai multe detalii despre proiectul HRLAW găsiți la: https://hrlaw.eu.org/

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.

 

Distribuie acest articol