Mărțișoare vieneze în USARB

Klezmer Swing Quartet, participant la cea de-a 51-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor” 2019, a contribuit cu un mărțișor cultural-austriac la festivitatea dedicată Zilei Internaționale a Femeii organizată de Secția Cultură, educație și viață studențească a USARB în data de 5 martie.

Felicitări si urări de bine pentru domnișoarele și doamnele minunatului colectiv al USARB au fost rostite de către studenți, prorectorul pentru activitatea administrativ-gospodărească Anatolie CEBAN și vice-președintele Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituţională Ion BODRUG.

Frumuseţea pimăverii, cu aroma de mărțișoare, imaginea locurilor și oamenilor  dragi, tandrețea iubirii a fost readusă în Sala polivalentă a USARB prin intermediul Cvartet-ului Klezmer Swing din Austria, reprezentat de:

  • Roman Grinberg (voce, pian);
  • Sasha Danilov (clarinet);
  • Wolfgang Dorer (percuție);
  • Peter Strutzenberger (contrabas).

Participanții la eveniment s-au lăsat cuprinși de vibraţiile muzicii, care nu s-a rezumat doar la placerea de a savura frumusetea artei muzicale gen Klezmer Swing Quartet, dar a schimbat radical starea de spirit a celor prezenți, grație capăcităților lor de a asculta, a decodifica și a da sens mesajului artistic. Roman Grinberg a remarcat aura suportivă a sălii, receptivitatea, capacitatea de a asculta și a înțelege muzica.

Doamna Rector Natalia GAȘIȚOI a rostit un mesaj de felicitare pentru angajatele USARB, a oferit diplome de gratitudine membrilor Klezmer Swing Quartet, a mulțumit Secției Cultură, educație și viață studențească a USARB pentru excelenta organizare a evenimentului, în special, doamnei dr., conf. univ, Margareta TETELEA.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, MECC, a doamnei Vera Caraulan şefa Secţiei de cultură, primăria mun.Bălţi.

Secvența video montata de doamna Eugenia FOCA, lector univ. la Catedra de științe ale educației  poate fi vizualizată aici  https://youtu.be/cCgqVr-kNH0

Sărbători fericite tuturor angajatelor și studentelor USARB!

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

Distribuie acest articol