Mobilități din Estonia în USARB

Programul Erasmus+ al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport oferă oportunități inedite pentru IÎS. Programul Erasmus+ încurajează dezvoltarea competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi oferă noi oportunităţi de educaţie, formare şi stagii pentru studenți și personal.

Domnul Kristjan KLAUKS, manager de proiecte la Colegiul Narva, Universitatea din Tartu, Estonia, a ales Departamentul de relații internaționale al Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi drept destinație pentru grantul de mobilitate Erasmus+ (Acțiunea cheie 1- formarea personalului). Stagiul de formare este focusat pe schimb de bune practici în implementarea proiectelor europene, inițiere de noi proiecte, analiza provocărilor la care trebuie să faci față în  implementarea proiectelor internaționale și cuprinde perioada 18-22 martie 2019.

În data de 20 martie Kristjan Klauks a promovat Atelierul de lucru cu genericul ,, Implementarea proiectelor internaționale: între provocări și performanță”. Domnul Kristjan Klauks a prezentat Colegiul Narva al Universității din Tartu, Estonia, a scos în evidență provocările cu care se confruntă un manager de proiecte internaționale, procesul de inițiere al proiectelor,  modalitățile de găsire a partenerilor etc.

Pe plan mondial se pune tot mai mult accentul pe finantari pe bază de proiecte. În consecință,  managementul proiectelor internationale dobândește un rol deosebit în inițierea și derularea activităților de consolidare a capacităților universităților.

Pozele pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol