Sesiunea de lucru ReSTART: Diseminarea bunelor practici privind modernizarea învățămîntului economic universitar

În perioada 26-29 martie 2019, la USARB, a avut loc ședința de lucru a consorțiului universitar în cadrul proiectului ReSTART (Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in MOLDOVA) (nr. 585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-JP) a Programului Erasmus+ Capacity Building in Higher Education.

La ședință au participat reprezentanții universităților partenere: Universitatea Politehnica din București (Coordonatorul proiectului), Universitatea Rue Angel Kanchev, Bulgaria, Universitatea Tehnica din Kosice, Slovacia, Agenția Universitară a Francofoniei, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

În cadrul ședinței au fost prezentate rapoartele privind cele mai bune practici de predare și învățare în timpul implementării RESTART: disciplinele modernizate și testate în semestrul I al anului universitar 2018-2019; învățarea digitală și interacțiunea cu studenții prin platforma MOODLE; evaluarea temelor și a proiectelor realizațe de studenți.

De asemenea, au fost rezentate de către partenerii europeni bunele practici privind ghidarea și orientarea în carieră a studenților,  oportunitățile și amenințările identificate angajatori și potențiali angajați;  soluțiile și recomandările pentru creșterea competitivității absolvenților pe piața muncii.

Concluziile și propunerile rezultate vor fi materializate în Ghidul bunelor practici privind diseminarea și amplificarea impactului proiectului asupra învățămîntului economic universiotar.

Mai multe detalii despre proiect și activitățile preconizate pot fi consultate pe :

https://www.restart-eu.upb.ro

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol