ORPHEUS-2019

Ediția LV-a la USARB

Catedra de Arte și Educație Artistică a Facultății de Științe ale Educației Psihologie și Arte, Universitatea  de Stat  „Alecu Russo” din Bălți,  a organizat în perioada 15-19 aprilie 2019,  Concursul  Național de  Interpretare Muzicală ,,ORPHEUS -2019”,  ediția LV-a.

Printre obiectivele concursului se numără:

  1. Promovarea celor mai reprezentative modele ale muzicii clasice, naţionale şi de divertisment din tezaurul universal şi naţional;
  2. Remarcarea şi stimularea elevilor şi studenţilor ce posedă capacităţi interpretative avansate;
  3. Evidenţierea şi stimularea elevilor şi studenţilor ce posedă capacităţi metodico-artistice performante.

Concursul „ORPHEUS-2019” a cuprins următoarele compartimente:  „Profesorul de educație muzicală”, „Interpretare instrumentală” (Pian, Vioară, Instrumente aerofone, Acordeon) și  „Interpretare vocală” (Canto Academic, de  Estradă  și Popular).                                                                                               

Pe tot parcursul acestui concurs au participat peste 120 de studenți și elevi ai instituțiilor din țară și de peste hotare (Catedra de Arte și Educație Artistică USARB,  CE  „Ștefan Neaga”, mun. Chișinău, CA  „N.Botgros” or. Soroca, CM din Bălți,  L.T.R.  „I.Creangă”, Școala de Muzică  „G. Enescu” Bălți,  Școala de Muzică din Drochia,  Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu”  Iași, România).

La finele concursului, vineri 19 aprilie 2019, în cadrul Galei Laureaților au fost nominalizați și decernați cu diplome de gr. I, II, III laureații Concursului Național de  Interpretare Muzicală ,,ORPHEUS -2019”, ediția LV-a.

Catedra de Arte și Educație Artistică a Facultății de Științe ale Educației Psihologie și Arte a Universității de Stat  „Alecu Russo” din Bălți își exprimă gratitudinea față de instituțiile participante și față de laureații Concursului Național de  Interpretare Muzicală ,,ORPHEUS -2019”, ediția LV-a. 

Pozele de la eveniment le găsiți aici

Distribuie acest articol