Echipa proiectului SMART în vizită la Delegația UE în Republica Moldova

În data de 26 aprilie 2019 echipa din Moldova, parte a consorțiului de implementare a proiectului SMART-Fostering university-enterprise cooperation and entrepreneurship of students via SMART Caffes, nr. de referință585620-EPP-1-2017-1- EL-EPPKA2-CBHE-JP,  din cadrul programului Erasmus+KA2, CBHE, a realizat o vizită la Delegația UE în Republica Moldova.

Reprezentanții Universității Agrare de Stat din Moldova, Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, Academiei de Studii Economice a Moldovei, au fost însoțiți de doamna Claudia MELINTE, directorul Oficiului Național Erasmus+ din RM și domnul Andrés ABAD, manager de proiecte internaționale, Oficiul de proiecte internaționale (OPRI), prorectoratul pentru cercetare, Universitatea Catolică San Antonio din Murcia, Spania (UCAM).

Delegația UE în Republica Moldova a fost reprezentată la întrevedere de către domnul Fabien SCHAEFFER, responsabil de managementul proiectelor finanțate de UE. În cadrul întrevederii a fost prezentat progresul proiectului SMART, s-a discutat modul în care pot fi consolidate acțiunile de asigurare a sustenabilității proiectului, s-au elucidat activitățile realizate, modul de conlucrare în cadrul consorțiului etc. Reprezentanții universităților au menționat că Acordul de Asociere, posibilitatea de a călători fără vize în statele UE și nivelul foarte înalt de asistență oferită de Uniunea Europeană, facilitează procesul de reforme în IÎS din Republica Moldova. Obiectivul principal al reformelor este dezvoltarea și îmbunătățirea situației populației din Republica Moldova, care este beneficiarul final și principal al asistenței UE.

Proiectul SMART a fost aplicat în 2017 la concursul de proiecte al Programului Erasmus+, K2, Capacity Building in Higher Education. Proiectul este coordonat de Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki, Grecia. Coordonator USARB al proiectului este doamna Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ.

Mai multe detalii despre proiectul SMART găsiți pe pagina oficială a proiectului https://www.smartcaffe.eu/ 

Pagina USARB a proiectului SMART: https://www.usarb.md/smart/

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

Distribuie acest articol