STAGII DE PRACTICĂ LA DEPARTAMENTUL DE RELAŢII INTERNAŢIONALE

În perioada 25.03.19- 26.04.19 studenții Facultății de Litere a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi au realizat stagii de practică (traducere) la Departamentul de Relaţii internaţionale.

Stagiul de practică a oferit oportunități de descoperire a laturilor ascunse a meseriei de traducător și de învățare a noilor lucruri despre complexitatea limbii engleze și limbii franceze. Fiecare traducere a fost o provocare și o nouă experiență pentru studenți, specificul limbajului scris și oral fiind unul distinct în cadrul serviciului de relații internaționale.

Studenții au explorat aria diversă de activitate a Departamentului de Relaţii internaţionale al USARB, fiind ghidați de doamna prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale Valentina PRIŢCAN. Stagiarii au explorat noi modalităţi de distribuire a sarcinilor, de supervizare şi monitorizare a activităţilor, de lucru cu documentele etc.

Suplimentar, studenții au participat la diverse evenimente organizate de Departamentul de Relaţii internaţionale și Secția Știință a USARB: Sesiuni de informare și supervizare pentru mobilități ERASMUS+, Târgul proiectelor Erasmus+  în USARB, ediția a II-a,  Conferința Ştiinţifică a Studenților INTERUNIVERSITARIA, Ediţia a XV-a etc.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol