TÂRGUL PROIECTELOR ERASMUS+, EDIȚIA A III-A,  PREZENTAT LA ZIUA EUROPEI 2019

Proiectele din cadrul programului Erasmus+, AC2-Consolidarea capacităților în învățământul superior, implementate cu participarea USARB, au fost prezentate în cadrul celei de-a treia ediții a Târgului Proiectelor Erasmus+ , prezentată la Ziua Europei la Bălți 2019, în data de 16 mai 2019, în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Evenimentul Târgului Proiectelor Erasmus+, a fost inițiat și organizat de către doamna Valentina PRIȚCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale în anul 2018 și se află la cea de-a treia ediție.

Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord, ajunsă la cea de a IX-a ediție, a fost organizată, în parteneriat, de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consulatul General al României în Bălți și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În acest an, la organizarea evenimentului au mai participat, în calitate de parteneri, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), People in Need Moldova, Primarii pentru Creșterea Economică, Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională” și, în calitate de partener instituțional, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

La eveniment au participat ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Excelența Sa Bartłomiej Zdaniuk, ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Excelența Sa Zdeněk Krejčí, consulul general al României la Bălți, Excelența Sa Mihail Baciu, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, administrația Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), autorități publice locale din nordul republicii, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și jurnaliști.

 Târgul Proiectelor Erasmus+, ediția a III-a, a fost vizitat de studenți, cadre didactice, reprezentanți ai ONG-urilor, APL, instituțiilor și organizațiilor din Zona de Dezvoltare Nord.

Vizitatorii au beneficiat de materiale promoționale, au primit răspunsuri la întrebări, au cunoscut specificul celor 8 proiecte de consolidare a capacităților cu implicarea USARB, au vizionat filmulețe promoționale. La Târgului Proiectelor Erasmus+, ediția a III-a, au fost prezentate următoarele proiecte de consolidare a capacităților instituționale:

Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability (PBLMD), Project no. 561884-EPP1-2015-1-DK-EPPKA2-CBHE-JP.

https://www.pblmd.aau.dk/  

facebook / pblmd

Library Network Support Services: modernising libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming libraries (LNSS), Project no. 561633-EPP-1-2015-1-AM-EPPKA2-CBHE-JP LNSS

 https://lnss-projects.eu/amb/

Creating Moldovan E-Network for promoting innovative e-teaching in the continuing professional education (TEACH ME), Project no561820-EPP-1-2015-1-DE-EPPKA2-CBHE-JP.

https://teachme.ust.md/

European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova (HRLAW), Project no. 573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP.

https://hrlaw.eu.org/  

Elevating the Internationalisation of Higher Education in Moldova (ELEVATE), Project no573921-EPP-1-2016-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP.

https://elevate-project.md/

Licence, Master professionnels pour le développement, l’administration, la gestion, la protection des systèmes et réseaux informatiques dans les entreprises en Moldavie, au Kazakhstan, au Vietnam (LMPI), Project no. 573901-EPP-1-2016-1-IT-EPPKAZ-CBHE-JP

https://www.lmpi-erasmus.net/

Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in MOLDOVA, (RESTART), Project no. 585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-JP.

https://www.restart-eu.upb.ro

Fostering university-enterprise cooperation and entrepreneurship of students via SMART Caffes (SMART), Project no.585620-EPP-1-2017-1- EL-EPPKA2-CBHE-JP.

https://www.smartcaffe.eu/

Mai multe detalii despre proiectele din cadrul programului Erasmus+, AC2-Consolidarea capacităților în învățământul superior, implementate cu participarea USARB, găsiți la https://usarb.md/proiecte-internationale/  sau pe paginile oficiale ale proiectelor nominalizate.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, Ziua Europei a fost celebrată oficial pentru prima dată la 14 mai 2011, în municipiul Bălți.

Agenda evenimentului paote fi accesată aici

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol