Universitatea Națională ,,I.I. Mechnikov” din Odesa a găzduit reuniunea consorțiului proiectului ,,Noi orizonturi de internaționalizare

În perioada 22-23 mai 2019 Universitatea Națională ,,I.I. Mechnikov” din Odesa, Ucraina, a găzduit activitățile organizate în cadrul proiectului ,,Noi orizonturi de internaționalizare – un parteneriat între universitățile din Armenia, Georgia, Moldova, Suedia și Ucraina”, finanțat de Institutul Suedez și coordonat de Universitatea Malmö din Suedia.

La reuniune au participat reprezentanți ai 5 universități, din 5 țări, membre ale proiectului:

  • Universitatea Malmö din Suedia;
  • Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți;
  • Universitatea de Stat din Yerevan;
  • Universitatea de Stat ,, Shota Rustaveli” din Batumi;
  • Universitatea Națională ,,I.I. Mechnikov” din

În cadrul reuniunii consorțiului proiectului ,,Noi orizonturi de internaționalizare – un parteneriat între universitățile din Armenia, Georgia, Moldova, Suedia și Ucraina”, finanțat de Institutul Suedez, au fost analizate posibilitățile de internaționalizare prin intermediul tehnologiilor IT.

Momentul culminant al reuniunii consorțiului l-a constituit Seminarul deschis pentru studenți, personal academic și administrativ cu genericul: ,,Cele mai bune practici de internaționalizare a învățământului superior prin tehnologii informaționale și comunicaționale”.

Suplimentar, au fost organizate 2 sesiuni interactive:

·         sesiune de lucru în profunzime cu studenții și personalul academic referitor la posibilitățile de internaționalizare prin intermediul tehnologiilor IT ;

·         reuniunea prorectorilor responsabili de internaționalizare din 5 țări: Suedia, Armenia, Moldova, Ucraina, Georgia.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către Valentina PRIȚCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, coordonator institutional al proiectului și Cristina GHINDA, metodist, DRI, USARB.

Mai multe detalii găsiți aici:

https://wpmu.mah.se/newhorizons/?fbclid=IwAR0U3jCJoL_eLIM3y1Gj3NU-KSjSqjGJyGQ1JuK8NjeZ4FMfCoeNYWhImcw

https://wpmu.mah.se/newhorizons/

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

Distribuie acest articol