Vizita de studiu la Université catholique de Louvain, Louvain-la-Neuve, Belgia, în cadrul proiectului COMPASS

Universitatea Catolică Louvain-la-Neuve, Belgia (UCLOUVAIN), a găzduit în perioada 17-20 septembrie, 2019 vizită  de studiu realizată în cadrul proiectului ,,Către modelul universitar european de învățare continua în Moldova” (COMPASS), nr. ref. 597889-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, programul Erasmus+, coordonat de ASEM. Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către doamna Rector Natalia GAȘIȚOI, dr., conf. univ.

Agenda evenimentului a inclus mai multe prezentări și sesiuni interactive și două ateliere dedicate managementului de proiect COMPASS. Subiectele abordate în cadrul vizitei au fos focalizate de realizările proiectului şi activitățile planificate pentru următoarele șase luni.

Directorul Centrului de Life Long Learning (LLL), Claudine LAPERCHE, a elucidat specificul design-ului şi  promovării cursurilor la  Universitatea Catolică Louvain-la-Neuve. De asemenea, au  fost  abordate subiecte focalizate pe experiența universității pe dimensiunea Învăţarea pe tot parcursul vieţii (LLL) şi studii la distanţă.

Prezentările și sesiunile interactive au fost axate pe analiza bunelor practici:

  • Organizația LLL la UClouvain: roluri ale CFPC, facultăți și universitari;
  • LLL vs învățătură tradițională: cum învață adulții?;
  • Un master LLL la UCLOUVAIN: Master în politică economică și socială (FOPES);
  • Cum sunt concepute și promovate cursurile LLL la UCLouvain;
  • LLL la distanță: laboratorul de învățare Louvain;
  • Validarea învățării non-formale și informale în Belgia și UCLOUVAIN.

Universitatea gazdă  a organizat și o  vizită a campusului universitar. Proiectul ,,Către modelul universitar european de învățare continua în Moldova” (COMPASS), nr. ref. 597889-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este susținut financiar de programul european ERASMUS + și a fost selectat în urma concursului organizat de EACEA, selecția 2018.

Mai multe detalii despre proiectul COMPASS găsiți la: www.compass-project.md

 

Distribuie acest articol