Conferința de finalizare a proiectului PBLMD

În data de 2 octombrie 2019, în cadrul Universității Tehnice din Moldova, s-a desfășurat Conferința de finalizare a proiectului PBLMD (Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: Spre consolidarea competitivității și șanselor de angajare ale studenților), din cadrul programului Erasmus+. La eveniment au fost prezenți coordonatorii naționali și internaționali ai proiectului, reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, reprezentanți ai universităților din Moldova, dar și de peste hotare, care sunt parte a proiectului, precum și studenți care au beneficiat de oportunitățile programului Erasmus+.

Proiectul PBLMD, nr. 561884-EPP-1-2015-1- DK-EPPKA2-CBHE-JP Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability, din cadrul programului european ERASMUS + este un proiect național care a fost lansat în data de 15 octombrie 2015 și a fost coordonat de către Romeo ȚURCAN, Profesor la Universitatea Aalborg, Danemarca.

Proiectul a fost implementat cu scopul de a îmbunătăți calitatea metodologiilor de predare și învățare și a programelor de învățământ superior din Republica Moldova.

Începând cu anul 2015 și până astăzi, în cadrul PBLMD au fost reproiectate șase programe de studii la șase universități din țară. La momentul de față, în Republica Moldova, sunt deja studenți în anul III care urmează să absolvească aceste noi programe de învățământ.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către Ina ODINOKAIA, doctor în drept, conferențiar universitar, lider al programului de studii PBL din USARB și Mihaela KRUGLIȚKI, lect. univ., Catedra de drept. Studenții USARB, înmatriculați în anul 2017 la domeniul de formare profesională 313 Administraţie publică, specialitatea 313.1 Administraţie publică, ciclul I (studii superioare de licenţă), beneficiază de un plan de învățămînt actualizat, ajustat la metodologia de predare PBL și de o componentă specială de mobilitate.

Proiectul PBLMD a avut ca scop îmbunătățirea calității programelor și metodologiilor de predare pentru învățământul superior din Republica Moldova, sporind relevanța acestora pentru piața forței de muncă și grupurile dezavantajate din societate. PBLMD este un proiect de consolidare a capacităților, care se concentrează pe reforma curriculară și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova în conformitate cu principiile procesului Bologna.

Mai multe detalii despre proiectul PBLMD găsiți la: http://www.pblmd.aau.dk/ 

și pagina PBLMD USARB http://www.usarb.md/pblmd/

Evenimentul poate fi vizualizat aici

 

 

 

Distribuie acest articol