Conferință dedicată Drepturilor Omului realizată în cadrul proiectului HRLAW

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a găzduit în data de 4-5 octombrie 2019 două activități realizate în cadrul proiectului HRLAW European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova No. 573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP (2016-2020) din cadrul programului Erasmus +:

  • Conferință națională cu participare internațională cu genericul ,,Drepturile Omului și evoluția societăți: Realități. Interpretări. Tendințe”;
  • Ședință de management a proiectului HRLAW.

Participanții la Conferință națională cu participare internațională,,Drepturile Omului și evoluția societăți: Realități. Interpretări. Tendințe” au fost salutați de către doamna dr. hab., prof. univ., Violeta COJOCARU, Prorector pentru activitatea studențească, coordonator instituțional al proiectului HRLAW, Universitatea de Stat din Moldova, Maia BĂNĂRESCU, Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Claudia MELINTE, coordonator al oficiului Erasmus+ Moldova.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului HRLAW, studenți ai programului de masterat ,,Drepturile Omului” și  membrii de proiect, care au avut comunicări, după cum urmează:

  • Ion CIOBANU, doctor în drept, conferențiar universitar, șeful Catedrei de drept.  Garantarea dreptului la viață prin prisma reglementărilor naționale și internaționale.( Comunicare în sesiunea plenară)
  • Ina ODINOKAIA,doctor în drept, conferențiar universitar. Studiu comparat privind respectarea dreptului la protecție socială în caz de pierdere a întreținătorului

Conferință națională cu participare internațională,,Drepturile Omului și evoluția societăți: Realități. Interpretări. Tendințe” a avut un caracter interactiv, dinamic, facilitând implicarea reprezentanților Universităților di Moldova și Ucraina în abordarea detaliată și problemelor din domeniul Drepturilor Omului.

Proiectul Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova (HRLAW) No.573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP (2016-3090) este finanțat de programului european ERASMUS + , în urma concursului organizat de EACEA, selecția 2016. Proiectul a fost conceput de un grup de inițiativă din mai multe universități din UE și parteneriatul estic.

Liderul de proiect este Universitatea de Tehnologii din Tallin, Estonia – http://www.ttu.ee/en/

Mai multe detalii despre proiectul HRLAW găsiți la: http://hrlaw.eu.org/  

și pagina USARB: http://usarb.md/hrlaw/

 

Distribuie acest articol