Evenimentul Moldova Mentor’s Masterclass la cea de-a doua ediție

Garage48 s-a întors la Chișinău cu suportul YEP!Moldova, pornind de la convingerea că următorul val de startup-uri are nevoie de mentori,  care faciliteză dezvoltarea afacerii.  Eugenia FOCA, asistent universitar la Catedra de Științe ale Educației, a participat în data de 4 octombrie 2019, la cea de-a doua ediție a trainingului internațional Moldova Mentor’s Masterclass, organizat de către Garage48 și YEP Moldova, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe din Estonia și găzduit de Centrul Industriilor Creative Artcor.

Evenimentul a fost focalizat pe generarea de cunoștințe despre mentoratul de excelență, a facilitat îmbunătățirea abilităților în lucrul cu propria echipă și dezvoltarea competențelor  de schimb de cunoștințe și expertize. Mentors Masterclass a fost un training de o zi, care a oferit elementele de bază despre cum să fiți un mentor eficient pentru o etapă timpurie și a fost axat pe abilitățile soft necesare pentru a transforma un expert într-un mentor.

Mentors Masterclass a acoperit subiecte precum:

  • echipele dinamice și consolidarea lor;
  • cum să oferiți și să cereți feedback;
  • rolul mentorilor;
  • ascultare activă;
  • studii de caz ale mai multor instrumente care pot ajuta startup-urile în fază timpurie;
  • atelier de validare a ideilor.

Evenimentul a fost dedicat în special antreprenorilor și managerilor care vor să-și îmbunătățească abilitățile în domeniul mentoratului și să dezvolte echipe eficiente, dar și profesorilor care înțeleg importanța procesului de ghidare în dezvoltarea tinerei generații și tind să contribuie la dezvoltarea competențelor prin schimbul de cunoștințe și experiențe.

Împreună cu o echipă de traineri din Estonia, condusă de Joao REI, trainer certificat, șeful inovației digitale la Idea Group din Marea Baltică, având o experiență de peste un deceniu în domeniul marketingului digital și în colaborarea cu startup-uri și corporații, participanții la curs au abordat subiecte legate de dinamica echipei, esența team buildingului, oferirea de feedback, ascultarea activă, validarea ideilor, rolul unui mentor în echipă. Totodată, au lucrat cu mai multe studii de caz, au examinat instrumentele utilizate de startup-uri și au participat la un workshop de validare a ideilor.

Mai multe informații despre eveniment pe site-ul Garage48:

http://garage48.org/events/mentorsmasterclass

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol