Evenimentul „Erasmus+ Q&A” organizat pentru studeníi USARB

Evenimentul „Erasmus+ Q&A”, organizat în data de 14 noiembrie 2019 de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, în parteneriat cu Departamentul de Relații internaționale al USARB, în contextul campaniei de promovare a oportunităților Programului Erasmus+. Evenimentul a facilitat găsirea de către studenții USARB a răspunsurilor la multiple întrbări despre mobilitățile internaționale de credit Erasmus+: Ce fel de burse oferă Programul Erasmus+ pentru studenții din Moldova? Cât poate dura o mobilitate Erasmus+ pentru studenți? Cum găsesc o bursă Erasmus+? De la cine pot cere informații și ajutor pentru aplicare? Cum aplic? Ce conține dosarul de aplicare? etc. Cristina GERMAN și Ana SAMSON au contribuit la înțelegerea mai bună de către studenții a esenței și beneficilor mobilităților internaționale Erasmus+ pentru studenți.

Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, a prezentat informații generale despre mobilitățile internaționale de credit, invitând tudenții USARB, beneficiari de mobilități internaționale Erasmus+, să prezinte propriile experiențe. Studenții au inspirat publicul prin experiențe captivante Erasmus+, acumulate în diferite universități din țările UE/tări de program: Ana NAGHIRNEAC  și Nicolai SOVA – Universitatea UNINETTUNO din Roma, Itali,  Iulia SAMUSI și Anastasia CULIBABA – Universitatea din Bologna, Italia, Nicolai DIDIC Universitatea din Volda, Norvegia, Cristina ȘORIC – Universitatea Mykolas Romeris, Lituania, Denis BOTEZATU-Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România

În cadrul evenimentului „Erasmus+ Q&A” s-au evaluat cunoștințele studenților în materie de mobilități Erasmus+ prin intermediul tehnologiilor moderne, care facilitează evaluările rapide și interactive. Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a oferit premi pentru cei mai buni cunoscători ai specificului programului Erasmus+.

Mulțumim Oficiului Național Erasmus+ în Moldova pentru parteneriat eficient!

Distribuie acest articol