Vizita atașatului cultural al Ambasadei SUA la USARB

În data de 15 noiembrie 2019 administrația USARB și administrația Facultății de litere au avut o întrevedere cu domnul Joseph GERAGHT,  atașat cultural al Ambasadei SUA la Chișinău și domnul Adam G. ROSEN, reprezentant al Savannah College of Art & Design din SUA, în cadrul căreia s-au analizat beneficiile burselor programului Fulbright pentru IÎS, s-au stabilt activitățile de transfer de cunoştinţe și bune practici, impactul programului Fulbright asupra beneficiarilor și instiuției etc.  

Domnul Adam G. ROSEN de la Savannah College of Art & Design din SUA  beneficiază de o bursă a programului Fulbright și activeaza din septembrie 2019 în Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, Catedra de filologie engleză și germană.

Guvernul Statelor Unite ale Americii finanţează un şir de programe academice profesionale şi culturale de schimb în Moldova. Scopurile acestor programe sunt de a consolida înţelegerea reciprocă dintre Statele Unite şi Moldova cu ajutorul programelor de schimb şi de a contribui la reformele democratice şi economice din Moldova, implementând experienţa şi cunoştinţele obţinute de participanţii programelor. Unele programe de schimb sunt bilaterale, precum Programul Fulbright, în cadrul cărora schimbul se efectuează în ambele direcţii. 

Majoritatea programelor de schimb academic, profesional şi cultural ale Guvernului SUA sunt înfiinţate în conformitate cu Hotărârea Congresului din 1961 cu privire la schimburile educaţionale şi culturale reciproce (Mutual Educational and Cultural Exchange Act, Fulbright-Hays Act) şi sunt finanţate din fondurile alocate anual de către Congresul Statelor Unite.  

Distribuie acest articol