Promovarea unor valori americane prin dans

Un eveniment inedit de promovare a unor valori americane prin dans a avut loc în data de 21 noiembrie 2019. Evenimentul ,,My Voice through Dance Championship”  a  fost organizat de echipa de implementare a proiectului ,,Values through Voices in Arts, Media, Sports and Education”, coordonat de doamna Victoria Mascaliuc, lect. univ., dr., Catedra de filologie engleză și germană.

 Evenimentul ,,My Voice through Dance Championship” a facilitat exprimarea ideilor participanților despre câteva valori, cum ar fi: competitivitate, egalitate, informalitate, independență și spontateitate cu ajutorul performanțelor în dans.

Doamna Valentina Prițcan, conf. univ., dr., Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, membru de proiect responsabil de parteneriatele cu diferite instituții din partea de nord și sud a Moldovei, împreună cu  coordonatorul proiectului, doamna Victoria Mascaliuc, lect. univ., dr. la Catedra de Filologie engleză și germană, au adresat mesaje de gratitudine Ambasadei SUA din Republica Moldova pentru sprijinul financiar generos, lui Adam Rosen, bursier Fulbright, pentru ajutorul său, administraței Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, administraței Facultății de Litere, dar și mai multor instituții de învățământ și cluburi de dans pentru deschiderea către acumularea experienţei de acest gen.

S-a remarcat efortul celor mai entuziaști lectori universitari ai Catedrei de filologie engleză și germană (Silvia Bogdan, Viorica Condrat, Micaela Taulean, Dina Puiu) și  provocarea acceptată de a participa activ la acest campionat, dar și munca minunată a echipei de proiect în promovarea valorilor prin dans (Valentina Prițcan, Nicoleta Baghici, Oxana Ceh, Ludmila Gavaza, Aliona Creciun, Angela Ștefanco, Ludmila Mandatari, Liza Bunescu, Natalia Ursu, Tatiana Birliba, Sergiu Burduja, Lilia Burduja, Marina Gonchar ).

 

Distribuie acest articol