În perioada 6-7 decembrie 2019 s-a desfășurat  Atelierul de Dicție din cadrul proiectului Pour une pédagogie créative et l’amélioration de la qualité de formation des étudiants de l’UÉARB (futurs enseignants de roumain et de français), FORMATHECO Agentia Universitară a Francofoniei, coordonator instituțional – Lilia RĂCIULA, conf. univ. dr.

Studenții Facultății de Litere  (Licență și Master), precum și cadrele didactice interesate au beneficiat de o instruire specializată asistată  de către formatorul de dicție dl Radu TĂRÎȚĂ.

 În cadrul activităților  cursanții au exersat intens în vederea  formării unei articulări corecte și clare, și-au antrenat ritmul vorbirii, volumul vocii, respirația și tonalitatea. De asemenea, participanții la atelierul de dicție au învățat cum să-și  dezvolte plăcerea de a vorbi în public și cum .să stăpânească discursul. Astfel, studenții au conștientizat încă odată în plus că prin natura opțiunii lor profesionale (viitori profesori) au menirea de a avea un discurs corect, clar, bine articulat, fluent și să tindă permanent să-și îmbunătățeasca competențele de vorbire.

Foto aici

Distribuie acest articol