Spartachiada LXVI a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți

 În data de 10 decembrie 2019 a demarat Spartachiada LXVI a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, care s-a petrecut în sala sportivă a instituției universitare. Acest eveniment a fost organizat de Secția de educație fizică a universității, având ca scop, evaluarea și premierea succeselor obținute de studenții USARB pe întregul parcurs al anului universitar 2019. Evenimentul a fost monitorizat de Șeful Secției de educație fizică, Alexandru Morari, lector univ., Lucrător Emerit în domeniul culturii fizice și a sportului din R. Moldova, cu participarea invitatei de la Direcția de Învățământ, Tineret și Sport a Primăriei Municipiului Bălți, Alisa Curtianu, dar și a decanilor facultăților, șefilor de catedră și a studenților de la diferite facultăți. La totalizarea desfășurării Spartachiadei LXVI 2019, cu un mesaj de felicitare s-a adresat către studenții premiați, rectorul USARB, Natalia Gașițoi, conf. univ. dr., urându-le noi victorii și succese în competițiile sportive universitare și internaționale. Pentru rezultatele încurajatoare obținute la diferite competiții sportive, cei mai buni studenți au fost premiați cu cadouri, medalii și diplome de merit din partea conducerii universității și a comitetului sindical.

Cei mai buni sportivi USARB ai anului 2019:

1.Nicolae Piruțchi, gr. DR 42z, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Locul I la Campionatul Republicii Moldova la kikcboxing, premiant la 3 Turnee Internaționale.

2.Tatiana Beileșen, gr. RE 41z, Facultatea de Litere, locul III la Universiada Republicană la Joc de Dame.

3.Andrei Tîltu, gr. IS 11z, Facultatea de Științe Reale, Economie și ale Mediului, locul III la Universiada Republicană la Joc de Dame.

4.Gheorghe Stanțieru, gr. GB 11z, Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, locul III la Universiada Republicană la Joc de Dame.

5.Artiom Maslov, gr. PP 32z, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, locul III la Universiada Republicană la Joc de Dame.

6.Vlad Bajurean, gr. DR 31r, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Locul III la Universiada Republicană la Armrestling.

7.Xenia Schiba, elevă la CP „Ion Creangă” gr. 101, Locul III la Campionatul Mondial de Carate Sotocan (vârsta 14 – 15 ani).

Totalurile desfășurării Spartachiadei LXVI a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți proiectează următorul clasament:

Fete:

Locul I – Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte

Locul II – Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului

Locul III – Facultatea de Drept și Științe Sociale

Locul IV – Facultatea de Litere

Băieți:

Locul I – Facultatea de Drept și Științe Sociale

Locul II – Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului

Locul III – Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte

Locul IV – Facultatea de Litere

Poze de la eveniment găsiţi aici

 

 

Distribuie acest articol