Vizita Ambasadorului Republicii Polonia în Republica Moldova la USARB

În data de 06 februarie 2020, administrația Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a avut o întrevedere cu Excelența Sa Bartlomiej ZDANIUK,  Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova, în cadrul căreia s-au analizat frumoasele relații de parteneriat stabilite între USARB și IÎS din Polonia, s-au punctat beneficiile programelor Erasmus Mundus și Erasmus+ în implementarea strategiei de internaționalizare a universității, s-au specificat oportunitățile mobilităților internaționale de credit, s-au stabilt activitățile de conlucrare pentru anul curent etc.  

Întrevederea a fost marcată și de amintiri plăcute despre prima vizită a domnului Ambasador în USARB. În anul 2014, domnul Bartlomiej ZDANIUK,  Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova, a beneficiat de o bursă de mobilitate academică Erasmus Mundus la USARB, în cadrul proiectului WEBB, coordonat la nivel instituțional de Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale. În acea perioadă domnul Ambasador era angajat la Universitatea din Varșovia, Polonia.

Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova a vizitat și Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, unde a  discutat cu doamna Kinga Piatkowska despre implicarea studenților în studierea limbii poloneze.

Distribuie acest articol