Au fost aprobate 45 de noi acțiuni COST

În data de 24 martie 2020, au fost aprobate 45 de acțiuni noi COST (Cooperare europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice). Nominalizarea pentru aceste acțiuni va fi posibilă din data de 21 aprilie 2020. Încurajăm participarea la activitățile organizate în cadrul acestor acțiuni. Detalii AICI

COST este organismul pan-european care își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare care să conducă la noi concepte și produse. Contribuie astfel, la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa.

COST a fost inițiat în anul 1971, la Conferința Ministerială de la Bruxelles și este primul instrument european prin care este sprijinită cooperarea științifică și tehnologică a cercetătorilor din Europa. De atunci, COST s-a dovedit a fi un instrument foarte eficient de formare a rețelelor de cercetători, în scopul de a facilita progresele științifice inovatoare și produse și de a coordona activitățile de cercetare finanțate de la nivel național prin reunirea cercetătorilor și a altor părți interesate în scopul de a face schimb de informații în diferite domenii. Astfel, COST contribuie la cooperarea științifică și consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa

Misiunea COST se realizează prin eforturile conjugate, care vizează:

  • crearea de capacitate prin conectarea comunităților științifice de înaltă calitate din Europa și din întreaga lume,
  • furnizarea de oportunități de networking pentru Cercetătorii aflați la început (Early Stage Researchers – ESR),
  • creșterea impactului cercetării asupra factorilor de decizie, organismelor de reglementare și factorilor de decizie la nivel național, precum și în sectorul privat.

Prin politica sa de includere, COST sprijină integrarea comunităților de cercetare, folosește investițiile naționale în cercetare și abordează aspecte cu relevanță globală.

COST este astfel un element fundamental al Spațiului European de Cercetare (ERA – European Research Area), esențial pentru strategiile de inovare de succes și cooperare globală.

Distribuie acest articol