Răspunsul Uniunii Europene la pandemia de coronavirus

Ca parte a răspunsului său global la pandemia de coronavirus, Comisia Europeană mobilizează un pachet de sprijin de urgență pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, realocând 140 milioane EURO pentru cele mai imediate nevoi.

În plus, Comisia va redirecționa și utilizarea instrumentelor existente în valoare de până la 700 milioane EURO în toată regiunea, pentru a contribui la atenuarea impactului socio-economic al crizei provocate de coronavirus.

Mai multe detalii despre susținerea Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în lupta cu coronavirus găsiți la link-ul: https://bit.ly/3bCf0gK

La fel, Uniunea Europeană acordă sprijin pentru sectorul sănătății (30 milioane EUR):

  • Lucrul cu OMS pentru furnizarea de dispozitive medicale și echipamente personale, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de protecție.
  • Instruirea personalului medical și de laborator, creșterea gradului de sensibilizare în cele șase țări.
  • Granturi de până la 60.000 EUR pentru organizațiile societății civile pentru a răspunde la nevoile imediate, cum ar fi sprijinirea școlilor locale cu învățământ la distanță – deja disponibile prin ,,Mecanismul de Reacție Rapidă” regional al UE.
  • Lansarea ,,Programului de Solidaritate al Parteneriatului Estic” pentru a ținti cele mai afectate părți ale populației, cu sub-granturi pentru organizațiile locale mai mici.

Mai multe detalii găsiți aici: https://bit.ly/3bCf0gK

Distribuie acest articol