Dragă Familie academică USARB,

Tradițional, 1 septembrie e o zi specială, ziua de Inaugurare a unui nou an universitar.  

Pentru studenții și elevii din anul I, această zi marchează un început nou în viață, sau poate, chiar o viață nouă și cel mai probabil un nou stil de gândire și responsabilitate. Pentru ceilalți studenți ai noștri, această zi marchează o continuare, dar de fapt este de asemenea un început cu noi provocări și noi oportunități.

Pentru colaboratorii noștri, părinții studenților și elevilor, partenerii și prietenii Universității, această zi marchează un început de an nou universitar în care ne promitem că vom depune eforturi considerabile pentru a fortifica comunitatea noastră academică și vom contribui la dezvoltarea și prosperarea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Anul universitar 2020-2021 începe altfel decât ne dorim, cu regret, nu ne putem da întâlnire la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, așa cum obișnuiam an de an. Situația epidemiologică din țară impune anumite restricții. Trebuie să fim responsabili și să ne învățăm să ne protejăm și să-i protejăm pe cei din jurul nostru. Vom depune efortul maxim pentru a Vă asigura un loc de studii sau un loc de lucru sigur și Vă rugăm, cu înțelegere și răbdare, să respectați toate restricțiile.

Dragi studenți, Vă încurajez să învățați mult, să Vă lăsați inspirați și educați de cadrele noastre didactice, să absoarbeți acele cunoștințe și experiența ce Vă este oferită. Vă încurajez să aveți o viață studențească activă, să Vă implicați în evenimentele și activitățile sociale care se desfășoară la USARB.

Mult stimate cadre didactice și colaboratori ai Universității, creativitatea și gândirea interdisciplinară sunt ceea ce solicită societatea astăzi, ceea ce trebuie să le dezvoltăm studenților noștri. Vă îndemn să fim deschiși pentru schimbare, să muncim, lucrând în colaborare, să generăm idei noi, inovative, să încercăm abordări noi în predare și cercetare, astfel încât să asigurăm Calitatea în educație și cercetare, chiar și în condiții de pandemie.

Vă urez tuturor multă sănătate, bucurii, prosperitate, realizări importante, succese în tot ceea ce faceți, multă căldură în suflet și lumină în gând!

Natalia Gașițoi, rector USARB

Distribuie acest articol