UNIVERSITATEA DE STAT „ALECU RUSSO” DIN BĂLȚI

EPISCOPIA DE BĂLȚI A MITROPOLIEI BASARABIEI

UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI

CATEDRA DE ȘTIINȚE SOCIOUMANE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ din cadrul USARB

organizează

Concursul de eseu la ISTORIE:

„Anul 1918 în retrospectivă istorică: cauzele, realizările și consecințele Marii Uniri”

Concursul on-line de eseu este adresat elevilor din liceu și studenților interesați de Istorie care își fac studiile (sau locuiesc) în municipiul Bălți și raioanele Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița.

Concursul se organizează pe două secțiuni:

I. Elevi de liceu (clasele a X-XII);

II. Studenți.

Concursul se va desfășura în următoarele etape:

1.Eseul se scrie de mână în volum de cel mult 3 pagini (format A4), se fotografiază / scanează și se depune electronic în perioada 1 noiembrie – 22 noiembrie 2020, ora 24:00, la adresa de email: istorieconcurs2020@usarb.md

IMPORTANT: Eseul va fi anticipat de o informație succintă: Nume, Prenume, localitatea de baștină, instituția de învățământ, clasa / anul de studii, adresa de e-mail, numărul de telefon.

Se va aprecia:

a. originalitatea conținutului;

b. competențele de analiză și sinteză a evenimentelor, faptelor, proceselor istorice;

c. concluziile argumentate.

2. La data de 26 noiembrie 2020 vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a Concursului. Juriul va selecta cele mai bune 10 lucrări pentru fiecare secțiune. Autorii acestor lucrări vor fi anunțați că au devenit Laureați ai Concursului și vor participa la etapa finală a Concursului: interviul (on-line) care va conține 2 întrebări generale referitoare la importanță istorică a evenimentelor din anul 1918.

3. La data de 30 noiembrie 2020, ora 14.00 Laureații Concursului vor fi invitați în videoconferință (aplicația Google meet – link-ul de participare va fi transmis pe adresa de e-mail a concursanților). Juriul urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie.

Premiile constau în: tablete educaţionale, premii băneşti şi seturi de cărți.

4. Toți participanții vor primi pe adresa de e-mail Diplome de participare; laureații – Diplome de performanță; câștigătorii – premii și Diplome de excelență.

Câștigătorii concursului urmează să fie premiați de către PS Antonie, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei în data de 1 decembrie 2020, ora 14.00 la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Biblioteca Științifică, sala de lectură nr. 1.

Pentru detalii: tel.: 023152380; 023152344

Distribuie acest articol