Întâlnirea administrației USARB cu partenrii

În data de 9 decembrie 2020, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB) a găzduit, la inițiativa Asociației pentru Industria Prelucrătoare (APIP), reuniunea dintre administrația USARB, reprezentanții ATIC & proiectului Tekwill, reprezentanții proiectului de Competitivitate @USAID @Suedia @UK din municipiul Chișinău.

În cadrul ședinței au fost discutate domeniile de intervenție pentru dezvoltarea Parcului Inovațional Bălți (PIB). Infrastructura fizica este asigurată și finanțată din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de ADR Nord.

Partenrii din Chișinău au prezentat exemple de programe care pot fi replicate în cadrul Parcului Inovațional Bălți. Totodata, a fost reconfirmată valoarea investițiilor preconizate pentru PIB, din partea Proiectului Tekwill, care proiectează la suma de 500 de mii $. Sursele financiare vor fi alocate pentru dotarea PIB, cât și pentru programe destinate unei grupe largi de beneficiari.

Administrația USARB a menționat importanța dotării Parcului Inovațional Bălți, conform necesităților și a adresat un mesaj de gratitudine partenerilor pentru intenția de  a investi în generațiile viitorului, spirit inovativ și parteneriat sustenabil.

Vizita la șantierul în construcție a fost asigurată de reprezentanții USARB și ADR Nord,  lucru care a facilitat explorarea gradului de executare a lucrărilor efectuate la zi.

Distribuie acest articol