Mobilități Erasmus+ la Universitatea din Pitești, România

Promovarea mobilităţii studenților, personalului didactic și administrativ a devenit un element de importanţă majoră în politicile instituționale. Mobilitatea şi internaţionalizarea învăţământului superior reprezintă aspecte cheie ale procesului Bologna, iar mobilitatea personalului și a studenților constituie o parte integrantă a acestuia.

Elena Pînzescu și Natalia Leorda, studente ale Facultății de Științe ale educației, Psihologie și Arte,  se află în mobilitate internațională de credite la Universitatea din Pitești, România.  

Studentele au împărtășit primele impresii, menționând că ,,programul Erasmus+, oferă oportunitatea de a depăși situația de  a studia doar într-o singură universitate.  A fi student, înseamnă a te conecta marea familie de tineri studioși,  indiferent cât de aproape/departe se află ei de tine. Mobilitatea academică internațională este o frumoasă șansă și decizie a noastră. Acum ne amuzăm de temerile inițiale, care condiționau indecizia noastră de a aplica la concursul de burse Erasmus+. Acum suntem fericite că Universitatea din Pitești, România, a devenit pentru noi universitate-gazdă pentru semestrul de vară 2021, iar îndoielile noastre s-au spulberat  din primele zile, lăsând spațiu liber imaginației, viselor și bucuriei nemărginite.

Programul Erasmus+ ne-a cucerit și ne-a impresionat din prima zi. Pășind pe acest meleag, Ţara România, am cunoscut frumusețile ei nebănuite, am explorat natura, am stabilit primele relații. Căminul Universității din Pitești este prietenos și asigură viața într-o nouă familie – cea a studenților internaționali,  sosiți din Franța, Arabia Saudită, Azerbaidjan ș.a. Uneori ne este dificil să discutăm în limbi străine cu ei,  însă apreciem ocazia inedită de comunicare/ânvățare în medii multilingvistice.  

Am fost impresionate și de  modul în care studenții petrec timpul liber, valorifică sportul, explorează stadionul sportiv și infrastructura din preajma căminului studențesc. Dorul de casă ne copleșește, însă persoanele dragi ne sunt aproape și ne încurajează constant. Suntem convinse că cele mai interesante și frumoase lucruri oferite de Programul Erasmus+ abia urmează a fi descoperite în procesul de studii”.

Mai multe informații despre programul Erasmus+ afla aici

Ofertele de burse Erasmus+ pentru pot fi  acesate aici

Distribuie acest articol