Österreich-Tag 2021:  Ziua culturii austriece în Republica Moldova  

În data de 17.04.2021 a avut loc evenimentul cultural Ziua Austriei în Republica Moldova (Österreich-Tag), defășurat online. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a avut, în premieră, rol de co-partener al acestui prestigios eveniment internațional. 

 Alocuţiunile de deschidere au fost rostite de invitațiii speciali ai evenimentului:

  • Norbert Habelt, Ministerul Educației din Austria;
  • Excelența Sa, Doamna Ambasador a Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone;
  • Oxana Chira, dr., lect. univ. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți;
  • Valentina Prițcan, dr., conf. univ., prorector pentru activitatea științifică și relații; internaționale, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți;
  • Paulus Adelsgruber, lectorul Serviciului Austriac de Schimburi Academice (OeAD) în Republica Moldova  la USM și UPSC;
  • Elisa Deutschmann, coordonator educațional OeAD în Republica Moldova.

Participanții, în număr de 64 profesori, reprezentanți ai sistemul de învăţământ al Republicii Moldova, inclusiv din USARB, specializaţi în limba germană sau studii de germanistică, au avut ocazia să participe la două Workshop-uri de formare continuă, organizate de Sandra Reitbrecht de la Institutul de Germanistică a Universității din Viena, Austria.

Totodată, participanții au avut o întrevedere cu scriitorul Dimitré Dinev din Viena. În atelierul de lectură, participanții s-au lansat în discuții asupra tematicii celor două lucrări ale autorului („Spas schläft” și „Wasser”), profitând de prezența autorului.

Evenimentul cultural Österreich-Tag 2021 a fost însoțit de un concert clasic „Frühlingsbegegnung ohne Grenzen“, transmis live din Viena, care a conferit un statut festiv și o atmosferă de neuitat evenimentului.

Programul poate fi accesat aici.

Pe această cale, mulțumim organizatorilor – doamnei Oxana Chira (USARB) și domnului Paulus Adelsgruber (OeAD) pentru acest eveniment de anvergură internațională și relația eficientă de parteneriat durabil.

Distribuie acest articol